Beits aanbieding | Korting op verf

Beits wordt veelal toegepast op twee gebieden: meubelen en buiten. Beits is een vorm van lak die je aanbrengt om je meubelen of bijvoorbeeld schutting te beschermen. Je gebruikt beits dus als beschermende laag voor op hout. Het voordeel van beits is dat je geen grondverf hoeft te gebruiken. Daarnaast is beits geschikt voor vochtige plekken, omdat het goed vochtregulerend is. Het vocht kan via de beits van binnen naar buiten komen. Kortom, met beits bescherm je je houten meubelen tegen bijvoorbeeld huidvet en houten buitenmaterialen tegen weersinvloeden. Voor de beste beits aanbieding van dit moment, kun je op deze pagina terecht.

Huidige beits aanbiedingen:

Transparante en dekkende beits aanbiedingen

Beits kan transparant, blank of kleurloos zijn. Eigenlijk zijn deze drie hetzelfde, maar het verschilt soms per merk hoe dit aangeduid wordt. Het maakt in ieder geval duidelijk dat er geen kleur bij zit. Dit kan een voordeel zijn als je graag de oorspronkelijke look van het hout wil bewaren, maar toch je materialen wil beschermen. Een transparante beits trekt in het hout, in plaats van een laag op het hout aan te brengen, en biedt zo bescherming zonder zichtbaar te zijn. Hiermee blijf je de nerven van het hout zien. Er zijn ook beitsen waarmee je wel de structuur en nerven van het hout kunt blijven zijn, maar de tint lichter of donkerder kunt maken.

Liever dekkende beits

Als je weinig behoefte hebt aan het behouden van de houtlook, kun je ook gaan voor een dekkende beits aanbieding. De meeste beitsen hebben vergelijkbare kleuren met hout, in sommige gevallen gaat het dan niet om een dekkende beits, maar een transparante beits. Een enkele keer zul je een dekkende beits aanbieding vinden. Een echt gekleurde beits in bijvoorbeeld roze, rood of blauw zul je niet snel tegenkomen. Veelal zijn gekleurde beitsen in wit, zwart, bruin en groen te vinden. Hiervan worden dan wel verschillende tinten aangeboden in de beits aanbieding.

Welke soort beits heb je nodig

Er zijn universele beitsen, maar ook specifieke beitsen. Zo is er bijvoorbeeld een beits voor geïmpregneerd hout. Het meest gangbare onderscheid wordt gemaakt tussen binnenbeits, buitenbeits, houtbeits of tuinbeits. Als het over gewone beits gaat, wordt vaak binnenbeits bedoeld. Buitenbeits is geschikt voor buiten, omdat het bestand is tegen weersinvloeden. Voor houtbeits geldt dit ook. Beide beitsen beschermen hout ook tegen rotten. Veel houtbeitsen beschermen ook tegen uv-straling, waar dit voor buitenbeits minder vaak het geval is. Tuinbeits verschilt van buitenbeits in de mate van vochtregulering. Tuinbeits heeft als belangrijkste eigenschap dat het beschermt tegen vocht en droogte.

Vocht, rot of uv-straling

Welke beits aanbieding voor jou het meest zinvol is om te gebruiken, hangt er dus maar net vanaf. Voor de schutting of het tuinhek ben je het beste af met tuinbeits, omdat dit rekening houdt met alle weersomstandigheden en niet alleen met vocht. Als je je hout vooral goed wil beschermen tegen houtrot, kun je kiezen voor een houtbeits of buitenbeits aanbieding. Houtbeits is vaker ook beschermend tegen uv-straling van de zon. Heb je houten materialen buiten in de zon, kies dan voor houtbeits in plaats van buitenbeits. Buitenbeits is zeer geschikt voor kozijnen, deuren en ander houten gevelwerk. Voor alles dat je binnenshuis houdt, kun je de binnenbeits aanbieding gebruiken.

De voordelen van beits

Beitsen zijn er dus genoeg. Je kunt beits aanbrengen met een kwast, maar ook met een spuitbus. Het is een simpele manier om je hout te beschermen en te verduurzamen. Door beits aan te brengen op je hout, zal het minder snel rotten en langer meegaan. Je beschermt je hout met beits tegen weersomstandigheden en andere risico’s. Kijk hier voor de huidige beits aanbiedingen.