3 Onmisbare Ladders Voor Zelfbenoemde Schilders

0
234

Reinigen, wat ontvetten, afplakken met tape en verven met die kwast. Zelf je eigen huis verven is niet de aller moeilijkste klus in huis. Als het aankomt op verbouwen zijn er genoeg klussen die je echt aan een vakman wilt overlaten. Denk bijvoorbeeld aan het stuccen, de tegels leggen en de trap bekleden. Het schilderen van je binnenmuren, deuren en kozijnen kunnen de meeste eigenlijk wel zelf doen.

Dit scheelt niet alleen in kosten maar ook in gedoe. Het inplannen van een afspraak en zorgen dat er iemand in huis aanwezig is, gaat ook niet altijd zonder inspanning. Voor het verven van je huis is niet veel nodig. Met minimaal gereedschap kom je aardig ver. Toch, zijn er wel zeker tools die handig zijn om tot beschikking te hebben. Deze maken de verfklus vele malen makkelijker. Zo ben je binnen een paar uur klaar met de verfbeurt.

Vouwladder

Een vouwladder is zeker een aanrader voor het verven van je woning. Deze ladder is in essentie handig (en bruikbaar) voor elk soort klus in huis. Een goede vouwladder gaat je hele leven mee. Deze kan je ook uitlenen aan kennissen of wanneer je helpt met klussen. 

Zo haal jij de goede vouwladder in huis:

  • Welke hoogte heb je nodig?

Let altijd op de maximale hoogte waarop de ladder staat, dit wordt ook wel de stahoogte genoemd. Naast de stahoogte heb je ook nog de werkhoogte, dit is de hoogte die de ladder bereikt wanneer je hem volledig uitstrekt.

  • Hoeveel opbergruimte heb je?

Vaak zijn grote ladders lastiger op te bergen dan kleine ladders.

  • Wil je de ladder losstaand gebruiken?

Ga je muren verven? Dan is het antwoord sowieso ‘ja’.

  • Prijsklasse?

Ladders komen in verschillende prijsklassen. Probeer al jouw eisen eerst op een rijtje te zetten om te kijken in welke prijscategorie je belandt. 

Schilderstrap

Schilderstrappen zijn zoals de naam al beaamt, zelfstandige trappen voor verfklussen. Het verschil tussen een schilderstrap en een vouwladder is dat een schilderstrap altijd zelf kan staan. Deze kun je dus niet tegen de muur aan leunend gebruiken. Daarbij, hebben deze ook altijd een platform waarop je jouw verfgereedschap kwijt kan.

Ook deze trappen komen in verschillende hoogtes, inklap opties en prijsklassen. Je kan deze trap ook gebruiken voor andere klussen naast het schilderen. Het beste is om naar een bouwmarkt te gaan en hier de verschillende varianten uit te testen. Zo kom je er precies achter welke soort trap het beste bij jou past. 

Huishoudtrap

De huishoudtrap is eigenlijk wel de meest voorkomende ladder soort die je tegenkomt. Deze is er in alle soorten en maten. Een huishoudtrap is altijd goedkoper dan een schilderstrap of vouwladder van hetzelfde merk/in dezelfde afmeting. Dit komt omdat deze trap altijd van lichter materiaal is gemaakt. Deze is ideaal voor het repareren van alledaagse items, zoals de plafondlamp. Deze is handig als je een kleine verfklus hebt. Denk aan het verven van een opbergruimte of het toilet. Voor een hele verbouwing of grootschalige verfbeurt is een schilderstrap of vouwladder een betere keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in