Geschikte hoofdkussens uitzoeken

0
315

Geschikte hoofdkussens zijn voor iedereen anders. Als je een hoofdkussen zoekt dan is het verstandig eerst te kijken naar je slaaphouding. Je hebt een ander kussen nodig als je één slaaphouding hebt, of afwisselt tussen verschillende slaaphouding. Een kussen kan, per slaaphouding, enorm verschillen. Onderzoek dus eerst welk kussen bij je past voor een perfecte nachtrust. 

Een kussen van traagschuim

Traagschuim wordt veel voor matrassen en kussens gebruikt. Traagschuim staat ook wel bekend als memory foam. Wanneer je op een hoofdkussen gaat liggen die gemaakt is van traagschuim, vormt het schuim zich naar je hoofd. Traagschuim staat erom bekend dat het zich naar je vormt en deze vorm aanhoudt. Als je in een vaste slaaphouding ligt, kan een traagschuim hoofdkussen zeer prettig zijn. Voor rugslapers en zijslapers is traagschuim bijvoorbeeld heel geschikt. Traagschuim is minder geschikt voor mensen die veel bewegen. Als je onrustig slaapt en veel draait, dan heeft het kussen nog de vorm van je vorige ligpositie. Omdat traagschuim zich niet meteen aanpast, is dit ook ideaal wanneer je veel draait in je slaap.

Hoofdkussens van schuim

Een ander type schuim die geschikt is voor een kussen is koudschuim. Koudschuim behoud minder zijn vorm als je erop ligt, waardoor het meer geschikt is als je veel draait. Koudschuim is meer veerkrachtig en biedt ook veel ondersteuning. Daarnaast is koudschuim zeer geschikt als je veel transpireert. Als je het snel warm hebt geeft koudschuim een goed verkoelend effect. Een ander type schuim is polyetherschuim. Polyetherschuim is de goedkope vulling voor een kussen. Vaak wordt polyester ook in matrassen gebruikt. Zowel voor matrassen als voor kussens is polyester een goede goedkope optie waarbij minder goede eigenschappen zijn, in vergelijking met andere typen schuim. Polyether ventileert namelijk niet zo goed. In een kussen wordt polyester ook vaak gebruikt in kleine vlokken.  

Polyester hoofdkussens

Een ander goedkoop materiaal voor hoofdkussens is polyester. Polyester is een synthetische stof die in vlokjes in een kussen wordt verwerkt. Als je op zoek bent naar een simpele hoofdkussens, is polyester zeer geschikt. Wanneer je voor meer comfort gaat, dan is polyester echter niet aan te raden. Een hoofdkussen van polyester is zeer warm waardoor het niet geschikt is als je snel transpireert. Een kussen van polyester is net als die van polyether makkelijk vervormbaar. In vergelijking met bijvoorbeeld donzen-, veren- of traagschuim hoofdkussens houdt een polyester kussen daarom ook minder goed zijn vormvast. 

Een kussen van dons en veren

De meest populaire vulling voor een kussen is vaak dons met veren. Deze combinatie van dons en veren geven stevigheid en voelen toch zacht aan. De juiste combinatie van dons en veren geeft een unieke samenstelling van zachtheid en stevigheid. Wanneer de samenstelling tussen dons en veren aangepast wordt, zal het kussen dan ook anders aanvoelen. Een kussen van dons en veren zal over het algemeen goed ventileren en is redelijk vervormbaar. Als je veel draait in je slaap, kan een donzen en veren kussen prettig zijn.

Hoofdkussens van wol

Een ander natuurproducten zijn de hoofdkussens van wol. Naast dons en veren zie je wol ook terug in dekbedovertrekken. De reden hiervoor is dat donsveren en wol een prettige zwaarte hebben en goed ventileren. Wol is één van de meest stevige en goed ventilerende natuurproducten. De stevigheid van wol is afhankelijk van het soort hoofdkussen die je kiest. Wanneer het kussen meer gevuld is met wol zal het uiteraard wat steviger aanvullen. Toch is de structuur van wol alsnog zacht en luchtig. Het is vaak mogelijk om het kussen wat zachter te maken door wat wol uit het kussen te halen. Wol is daarom als kussen zeer geschikt voor mensen die graag wisselen van slaappositie. Wat voor kussen je ook zoekt, voor iedereen is wel een geschikt kussen te vinden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in