Hoe kun je een leren tas verven?

0
239

Het maken van op maat gemaakte leren accessoires is vergelijkbaar met het schilderen van op maat gemaakte schoenen en het is een geweldige manier om echt unieke stukken te maken. Om je te laten zien hoe je je schildervaardigheden op leren tassen kunt gebruiken, hebben we dit artikel gemaakt. Hieronder vind je namelijk een stappenplan dat je kunt gebruiken voor het verven van je leren dames tas. Echter heb je eerst wel een paar benodigdheden nodig:

  • Tape
  • Voorbereider en deglazer
  • Verfkwasten
  • Heteluchtpistool
  • Finisher

Als je eenmaal materialen bij elkaar hebt, volg je een paar stappen om je gepersonaliseerde weekendtas te schilderen.

Stap 1: Plak de randen af

Begin met het afplakken van de randen om de delen van de tas te beschermen waar je geen verf op wilt krijgen. Je kunt de tape verwijderen nadat je het hoofdgedeelte van de tas hebt geverfd om extra details en lijnwerk toe te voegen.

Stap 2: Breng de voorbereider en deglazer aan

Een Preparer en Deglazer is essentieel voor het verwijderen van de fabrieksafwerking van de zak, waardoor de verf gemakkelijker aan de zak hecht. Gebruik een wattenstaafje om de verf voorzichtig af te schrobben en werk af op de gebieden die je wilt schilderen. Als je dit project volgt, hoef je het alleen te gebruiken om de afwerking van de branding van je toilettas dames weg te vegen.

Stap 3: Schilder de tas

Nadat je de voorbereider en deglazer hebt aangebracht om de originele branding weg te halen, kun je daadwerkelijk de tas gaan verven. Voordat je dit doet, moet je echter zelf een design hebben bedacht. Volg dit ontwerp tijdens het schilderen van de tas. Doe dit zo netjes mogelijk, al kun je eventueel de deglazer opnieuw gebruiken om de verf die buiten de lijntjes gekomen is te verwijderen.

Stap 4: Droog de nieuwe verf

Zodra de eerste laag verf is aangebracht, kun je een heteluchtpistool gebruiken om het droogproces te versnellen. Heb je dit gereedschap niet? Wacht dan gewoon een tijdje totdat de verf gedroogd is. Een föhn kan dit proces versnellen! Nadat de eerste laag droog is, voeg je indien nodig meer lagen toe en wacht je tot elke laag volledig droog is voordat je verdergaat met de volgende.

Stap 5: Schilder de riem

Nadat de voorkant van de tas is voltooid, schilder je hetzelfde patroon op de schouderriem met dezelfde materialen en technieken als voorheen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de riem een ander patroon te geven, dit hangt van je ontwerp en stijl af. Bepaal dit echter van tevoren al zodat je tijdens het verven precies weet wat je moet doen.

Stap 6: Gebruik de finisher

Nadat alle verf volledig droog is, kun je de tas afwerken met satijn acryl finisher om de verf te beschermen tegen kleine krassen en een satijnen afwerking toe te voegen. Gebruik een verfkwast om een ​​laag van de finisher over de tas aan te brengen, en zodra de finisher helemaal droog is, kun je de tas normaal gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in