Wat houdt de term bulkbelading in?

0
205

Het woord bulk is oorspronkelijk afkomstig uit de scheepvaart. Wanneer het over bulkbelading gaat hebben we het over een bepaald soort goederen die zowel geladen als getransporteerd worden. Bulkgoederen worden met een ander woord ook wel bulkstuk goederen genoemd.

Wat het logistieke proces betreft zit er een groot verschil in de manier van laden, grootte, capaciteit, type en afhandeling. Ook is er voor ieder soort bulk een aparte manier van afhandeling en laden en lossen nodig.

Wat is bulkbelading?

Er is een ding wat alle soorten bulk met elkaar gemeen hebben en dat is dat ze geschikt zijn voor bulkhandling. Binnen de categorie bulkgoederen vallen twee verschillende soorten, de droge en de natte bulk.

Het gaat dus om vaste of om vloeibare bulkgoederen. Vaste stoffen zijn bijvoorbeeld grond, zand, graan, gras, kolen of grind. Wanneer we het over vloeibare bulk hebben kan het vloeibare stoffen zoals wijn, olie of chemicaliën betreffen.

Alle bulk belading word geladen in vrachtauto’s, schepen of wagons. Vaak gebeurt dit met behulp van een laadkraan of een schudmachine. Voor alle soorten bulk geldt dat deze overpakt geladen worden.

Het vervoeren van bulk

Met name bij schepen en vrachtwagens heeft bulk belading speciale aandacht nodig. Wanneer de bulk in een bulkschip wordt geladen dan dient dit met precisie te gebeuren. Dit geldt ook voor vloeibare bulk die in een tanker wordt vervoerd.

Het is nodig dat de bulk met de juiste laadeenheden geladen wordt. Op die manier wordt voorkomen dat de bulk tijdens het transport stabiel blijft. Het moet te allen tijde voorkomen worden dat de lading gaat schuiven waardoor het schip zou kunnen kapseizen of zinken.

Ook wanneer de bulk in vrachtwagens vervoerd wordt gelden hiervoor bepaalde regels. Ten eerste moet de vrachtwagen volledig worden kunnen afgesloten. Ten tweede dient de vrachtwagen een kiepfunctie te hebben of voorzien te zijn van een laadkraan.

De juiste middelen voor bulkgoederen

Of het nou over het laden, lossen of het vervoer van bulkgoederen gaat, het spreekt waarschijnlijk voor zich dat dit met de grootste zorg dient te gebeuren. Daarnaast is het belangrijk om een manier te vinden om de bulk snel te kunnen laden en lossen.

Hoe sneller dit proces gaat, hoe beter de bulk wordt behandeld en hoe goedkoper het is om deze te vervoeren. Wil je dat je bulkgoederen op een optimale manier kunnen worden behandeld, neem dan contact op met veenstratechnology.nl.

Hier vind je alles voor een optimale bulkbelading. Hier zijn niet alleen alle mogelijke machines en attributen voorradig om de bulk optimaal te kunnen laden en lossen, het is ook mogelijk om losse onderdelen te bestellen. Ook kan defecte apparatuur vakkundig gerepareerd worden.

Wanneer je je bedrijf wilt richten op bulk belading of je wilt dit proces binnen je bedrijf nog verder optimaliseren, dan is het bij Veenstratechnology ook mogelijk om een nieuwe machine of apparaat volledig naar wens te laten ontwerpen en deze vervolgens op maat te laten maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in