Houtverf aanbieding | Korting op verf

Houtverf is, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal gemaakt voor het verven van hout. En op deze pagina verzamelen wij de huidige houtverf aanbiedingen, zodat jij kunt besparen op de kosten voor houtverf. Houtverf is voornamelijk bedoeld voor het verven van het hout in je tuin, bijvoorbeeld je tuinhek, houten schuurtje of houten dierenhok. Daarnaast is er ook een ruim assortiment aan houtverf voor binnen, bijvoorbeeld voor houten trappen, deuren of kozijnen. Houten oppervlakten zijn gevoelig voor allerlei factoren en het verven hiervan is een aspect dat behoort tot het onderhoud van deze houten dingen. Daarom is het handig om gebruik te maken van een houtverf aanbieding.

Huidige houtverf aanbiedingen:

Houtverf aanbieding voor buiten

Zeker als je houtverf gebruikt voor buiten, is het goed om te weten waar je op moet letten. Hout kan namelijk snel rotten, zeker als het in de regen buiten ligt of staat. En je wil natuurlijk niet met al te veel regelmaat je tuinhek opnieuw moeten plaatsen. Iedere houtverf is eigenlijk geschikt om je hout te beschermen tegen de invloeden van buiten, zoals regen en andere weersomstandigheden. Als je bewust hebt gekozen voor je houten tuinhek of houten schuur, wil je waarschijnlijk liever een transparante houtverf aanbieding. Daarmee blijven de nerven en de kleur van het hout beter zichtbaar terwijl je toch het hout beschermt.

Transparante of dekkende beits

Dit wordt ook wel transparante beits genoemd. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe dieper de kleur van het hout zal worden. Met een dekkende houtverf aanbieding kies je voor een eigen kleur. De dekkende houtverf heeft geen uitgebreide opties als het om kleuren gaat, in de meeste gevallen, zeker voor houtverf aanbiedingen, zullen de houtverf kleuren toch natuurlijke kleuren zijn. Vaak zijn dekkende beitsen groen of bruin, in enkele gevallen zul je een dekkende beits vinden die meer neigt naar een grijzige of beige kleur. Echt gekleurde beitsen, bijvoorbeeld roze of blauw, zul je niet zo snel tegenkomen in de houtverf aanbieding.

Voordat je verft

Hout verven vereist ook nog een goede behandeling van het hout, zodat de houtverf het hout daadwerkelijk goed kan beschermen tegen invloeden van buitenaf. Allereerst zal je het hout goed moeten schuren, anders pakt de houtverf niet op het materiaal. Vervolgens moet er goed ontvet worden. Soms is het verstandig om ook voor het schuren te ontvetten. Het ontvetten van hout kan een flinke uitdaging zijn als er diepe groeven in het hout zitten. Bij het verven van hardhout, zul je ook met thinner moeten ontvetten. Voordat je kunt beginnen met verven, moet het hout vrij zijn van vet en stof en moet het droog en geschuurd zijn. Hierna kun je aan de slag met je houtverf aanbieding.

Glans of mat

Net als bijvoorbeeld muurverf, bestaat houtverf ook in verschillende gradaties van glans. Zo is er houtverf mat, zijdeglans of hoogglans, maar ook zijdemat of halfglans houtverf is verkrijgbaar. Doorgaans maakt het niet uit voor welke soort glans houtverf je kiest, dit is een kwestie van voorkeur. Misschien vind je het mooi als je kippenhok glanst in de zon, maar het kan ook zo zijn dat je juist de glinstering van de zon op je tuinhek wil voorkomen. Welke soort ook je voorkeur heeft, je vindt de houtverf aanbieding van jouw favoriete glans op deze pagina.

In het kort

Houtverf gebruik je dus voor het onderhoud van je hout, zowel binnen als buiten. Je kunt denken aan tuinhekken, maar ook houten deuren en kozijnen en houten trappen. Buiten is hout gevoelig voor weersomstandigheden en andere omgevingsfactoren, binnen kan hout worden aangetast door bijvoorbeeld huidvetten. Voordat je begint aan het verven van je hout, moet je dit goed schuren en ontvetten. Je vindt houtverf aanbiedingen van alle merken op deze pagina.